Бринзарня




Категорія комфорту
Б (базовий)

Послуги та ціни

Ліжко / 1 ніч / 1 особа
850 UAH

Житло, котре пропонується гостям

санітарні місця

У господарстві є

Віддаленність (у км)

Опис садиби

Вітаємо у Бринзарні!

«Бринзарня», розташована у Бесарабії, у селі Приморське, – це затишний готель «Куба Далеко» та ферма, де виготовляють чудову бринзу. Все тут збудовано навколо цього сиру з козячого молока, який є традіцийним для щедрих бесарабських земель.

Кухня тут виключно смачна і різноманітна так само, як національний склад краю: у Бесарабії мешкають понад 100 різних національностей, у мирі та злагоді. Бринза є продуктом, який об’єднує місцевих мешканців. Вона дуже корисна: в ії складі багато кальцію і фосфору, легкозасвоюваного білка і вітамінів, при цьому її калорійність складає усього 260 Ккал. Господарі постійно з нею експериментують – змішують з травами, вимочують у вині. Кожного разу виходить гарний продукт, адже головне в бринзі – не додатки, а якісне молоко в основі. З цим у господарства Бринзарні все добре: кіз утримують на вільному випасі, і продукт виходить екологічно чистим. У цьому допомагає сусідство – господарство розташоване в Дунайському біосферному заповіднику, з чистим повітрям і грунтами без хімікатів. 

Сезон відпочинку в «Бринзарні» триває з травня по вересень. Окрім кіз, в господарстві є собаки, кури, в’єтнамські свині. Донедавна жила навіть одна лама, артистка цирку. Від цього зоопарку в захваті діти – тому в Бринзарні з задоволенням відпочивають з родинами.

Господарі «Бринзарні» є членами руху slow food ( «повільна їжа»). Цей рух був заснований в 1996 році в Італії як противага фаст-фуду, «харчовій глобалізації», нездоровій їжі і втраті кулінарних традицій, — явищам, які добре знайомі мешканцям великих міст. Slow food заохочує розвиток регіональних кухонь, використання екологічно чистих, сільських продуктів, а головне – ставлення до їжі як до ритуалу, коли за столом збирається вся родина і всі найважливіші справи обговорюються за обідом. Ресторатори-адепти slow food готують тільки з місцевих продуктів і тим самим заохочують гастрономічний туризм, адже щоб спробувати унікальну страву, яку готують в тій чи іншій місцевості, в цю місцевість доведеться їхати – і разом з кулінарією пізнавати ще і її культуру.

«Бринзарня» є частиною культури багатонаціональної Бессарабії, з її любов’ю до природи і вмінням насолоджуватися життям з усіма його дарунками – сонцем, чистим повітрям, спілкуванням з нашими меншими братами, і, звичайно, смачною їжею.



Залишіть свій коментар

Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
Пароль не введено
*
Дякуємо, заявка відправлена.
Ми зв'яжемось з вами найближчим часом