13 жовтня 2018 року, вперше на Долинщині відбудеться гастрономічно-етнографічний фестиваль «Бульбяні пироги бойківські». В програмі фестивалю: майстер-класи по приготуванню старовинних бойківських страв, заварювання карпатських трав’яних чаїв, повчальні розповіді про корисні властивості лікарських трав та грибів, дегустація питних медів та овечих сирів, виступи місцевих колективів та бойківських «троїстих» музик, майстер–клас по куванню монет, катання на конях та ще багато цікавого!.
Гостинно запрошуємо відчути бойківську гостинність, скуштувати на смак старовинні страви та познайомитись з традиціями бойківського етносу.
Місце проведення: Івано-Франківська область, Долинський район, село Старий Мізунь, урочище Підсигавка, 11, садиба «Дарваїв кут». Їхати від м. Долина 10 км.
Контакти: e-mail: info@darvaiv.com.ua, тел.: 050 66-19-171.
Організатор: Оксана Клебан, голова Відокремленого підрозділу Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні в Івано-Франківській області, керівник кластеру «Гостинна бойківська Долинщина», власниця садиби «Дарваїв кут»; учасники туристичного кластеру «Гостинна бойківська Долинщина».
За сприяння (підтримки): Долинської районної державної адміністрації, ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні», ГО «Туристична Асоціація Івано-Франківщини».
Модератор: Олена Щербань, голова Відокремленого підрозділу Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні в Полтавській області, засновниця фестивалю «Борщ у глиняному горщику» на Полтавщині, популяризаторка української народної культури.
Програма фестивалю
Локація 1:
З 9.00 – зустріч учасників, розміщення.
10.00 – відкриття фестивалю, Оксана Клебан, власниця садиби «Дарваїв кут», голова Відокремленого підрозділу Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні в Івано-Франківській області.
10.30–12.00:
– майстер-клас по приготуванню бульб’яних пирогів від бойківських господинь району під народні бойківські співанки;
– дегустація бульб’яних пирогів в асортименті;
– майстер–клас по приготуванню старовинної бойківської страви «галушки на молоці», дегустація.
Локація 2:
13.00–21.00 – виступи місцевих колективів та бойківських «троїстих» музик.
13.00–20.00 – майстер–клас по куванню монет, розповідь про старовинні вироби ковалів с. Велдіж (с. Шевченкове).
13.00–20.00 – атракція «катання на конях» німецької спортивної породи, спілкування з свійськими тваринами (вівці, кози, коні).
13.00–20.00 – дегустація питних медів та медових продуктів.
13.15 – майстер–клас по приготуванню бойківський трав’яних чаїв.
14.20 – розповідь про лікувальні властивості грибів «Чудо лікар», дегустація.
15.00 – приготування стародавньої бойківської страви на вогні «Токан».
15.30 – дегустація бойківських трав’яних чаїв.
16.00 – дегустація овечого сиру (4 види), розповідь про корисні властивості овечого молока та сиру.
16.30 – дегустація та розповідь про лікувальні властивості грибів «Чудо лікар».
18.00 – дегустація стародавньої бойківської страви «Токан».
18.00–20.30 – народні гуляння, страви на мангалі.
20.00 – запалення бойківської ватри.
21.00 – закриття фестивалю.
З питань розміщення та участі: тел. 050 66-19-171 (Оксана), e-mail: info@darvaiv.com.ua.
Залишіть свій коментар / Leave your comment
Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.