Відбулася міжнародна науково-практична конференція «Розвиток гастрономічного туризму в Україні»

З0 травня 2019 р. в Києві відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток гастрономічного туризму в Україні: стан, виклики та перспектива імплементації Європейського досвіду».

Мета конференції: висвітлення проблемних питань та перспектив розвитку гастрономічного туризму в Україні, трансфер інноваційного європейського досвіду системи географічних зазначень для розвитку сільських територій шляхом гастрономічного туризму, консолідація зусиль науки та практики для системного розвитку гастрономічного туризму на засадах сталого розвитку, обговорення правових аспектів регулювання гастрономічного туризму, системи географічних зазначень та проблем безпеки і якості харчових продуктів в Україні та у світі, сприяння інтеграції інноваційного досвіду у навчальний процес закладів вищої освіти (ЗВО).

На конференції говорили, зокрема, про географічні зазначення як ресурс для розвитку та просування туристичних дестинацій. Крім того, обговорювався широкий спектр питань: від теоретичних засад гастрономічного туризму, його правових аспектів – до ролі гастрономічного туризму в розвитку сільських територій та в урбанізованому просторі.

Результатом конференції стала також угода про створення консорціуму трьох університетів – Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Одеської національної академії харчових технологій і Одеського національного політехнічного університету – для науково-методичного супроводу створення Доріг вина і смаку Придунайської Бессарабії, які імплементуються в якості пілотного проекту в рамках Проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні».

Залишіть свій коментар / Leave your comment

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
Пароль не введено
*
Дякуємо, заявка відправлена.
Ми зв'яжемось з вами найближчим часом